lørdag 1. mai 2010

Mere Brooklyn!

I går dro hele gjengen til Brooklyn (igjen), kun noen få T bane stopp fra Fulton street. Lukas dro i barnebursdag for Tristan, husvertens sønn, han var 6 år og feiret på "Chuck E Cheese" (Flatbush Avenue), et sted med masse spill/aktiviteter for barn, og langbord med pizza, kake, og ikke minst da, berømte Mr Chuck E Cheese som kom på besøk. Lukas gruvet seg litt, han kjente jo ikke jubilanten, men han fikk en fin opplevelse, Tristan og familien var også veldig hyggelige!

Etterpå ruslet vi vestover på Atlantic avenue, flere fine brukt og design butikker. Spørs om det ikke blir en DHL kontainer med div NYC skrot med hjem.....
På denne Dineren i krysset Atlandic Av/Smith Str spiste vi lunsj, stedet anbefales, god service, store porsjoner.... ( i meste laget faktisk). Rett på andre siden av gaten, lå "Brooklyn Industries", en liten kul butikk med barne og voksen klær. Bla bra vesker, og T skjorter, anbefales. Brian fikk brent av noen dollars her.
Kasper var i storslag hele dagen, her tar bestefar en tørn.
Både i Smith Street og Court street er det et yrende folkeliv med masse små barer, kafeer, butikker. Skal Brooklyn besøkes anbefales disse gatene omkring Carol Gardens. Flott strøk!!
Innimellom de hektiske gatene er det mer stille bolig områder med fine Townhouses. 3 etasjere til en verdi 20-30 MNOK som jeg nevnte tidligere.
I dette krysset fant vi en perle av en liten kafe "Ted and Honey". Super service, intimt og ikke minst, god kaffe og godbit. Ligger rett ved en fin park, Cobble Hill Park. Eierne av kafeen kom også tilfeldigvis syklende forbi og jeg tok en prat med "farsan" siden han hadde så kult sykkelsete til sønnen Jackson. Morsan var "Chef" på kafeen, han var investor, de hadde lett etter et sånn sted leeenge.
Det er nok akkurat slike "hjørner" vi savner på Lambertseter, og som det også er for få av på Grünerløkka.
Ho mor var fornøyd, hun ville faktisk ha øyeblikket foreviget......:) Det var jo akkurat i dette området vi egentlig skulle leie. Heldigvis er det superlett å ta seg hit.
På veien hjem skillte vi lag. Jeg, Amélie og en sovende Kasper tok Brooklyn Bridge fatt til fots. En skikkelig gåtur, men en fantastisk opplevelse med utsikt mot Manhattan, Frihetsgudinnen og nordover over Dumbo mm.
Mye trafikk støy og eksos, men mer sjarmerende en en tur langs Ring 3.... kan man si.
Rett nord for Brooklyn Bridge ligger Manhattan bridge, etter min mening en vakrere bro, men får mindre oppmerksomhet. Går også an å gå over denne.
Vel hjemme igjen, er det full fart med plaging av bestefar....
..og hyperkosing av bestemor.

I dag drar Mona og Brian hjem igjen til Norge. Vi takker så mye for et hyggelig besøk og forbereder oss på et par dager med "sorgbehandling" av Lukas...:)!

JLP
reiseblogg2010

3 kommentarer:

  1. Husk å fyll den kontaineren med litt skrot til kristin kusin å da :D

    SvarSlett
  2. Vi tenkte vi skulle kjøpe med et sånn NYC vaktmester antrekk til deg Kristin.......:)
    JLP

    SvarSlett
  3. eventuelt... et Nanny 911 antrekk....

    SvarSlett