onsdag 5. mai 2010

Paley Park

Planen var å dra på MoMA ( Museum og Modern Art) igår, men da vi kom dit var det stengt. Museumet er stengt hver tirsdag, så vi får prøve å komme oss tilbake dit en annen dag. Nå vet vi ihvertfall hvor det ligger.

Tilfeldighetene bragte oss isteden til Paley Park. Vi visste faktisk ikke at det var det den het når vi var der, men fant ut av det når vi kom hjem. Denne lille urbane´lomme parken´ligger mellom 5th Avenue og Madison Av, i 53rd street. Her kan man nyte medbragt mat mellom alle de høye husene, og glemme storby stresset.
Vannfallet sørger for at man ikke hører trafikken så godt, og faktisk glemmer at man er midt i hjertet av NY
Vi vandret videre nedover Madison Avenue, og kom etterhvert til Grand Central og Chrysler Building.
Chrysler Building er lettest å se på litt avstand, da det er vanskelig å se toppen på det 319meter høye art deco bygget når du står rett utenfor det. Dette var verdens høyeste bygning i 11 måneder før det ble forbigått av Empire State Building i 1931....også noen andre bygg etter det.
Grand Central er verdt et besøk selv om man ikke skal ut på togtur. Dette er en utrolig fin stasjon, som ikke virker masete selv om den er stor. Her var det mange fine butikker og et marked med masse deilig mat.
Kasper har blitt litt tøffere på t-banen, og klarer alltid å sjarmere noen damer underveis....
Lukas flørtet med en liten jente på turen hjem, og var glad og småforelska resten av dagen:-)
Vi hadde planer om å spise middag ute, men det begynte å regne så fælt, så det ble en drink i baren isteden. Det ligger masse fine plasser rett før Pier 17 i Front Street og Peck Slip.
Så var enda en dag gått i denne store byen.
reiseblogg2010
Natta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar