onsdag 12. mai 2010

Upper West Side og Manhattan Childrens Museum


Så var det Upper West sin tur til å bli utforsket, inklusive et besøk på Manhattan Childrens Museum. Amélie og Lukas dro dit, mens Kasper tok en lur og jeg en tur.

Lukas koste seg stort på museet. Her var det en hel etasje med DORA ( barnetv figur ) ting og aktiviteter. Ellers var det en hel haug med ting å utforske både for store og små barn. Her kan spille spill for å lære hvordan immunforsvaret fungerer, kle deg ut, lese bøker, pusle....you name it. Det var til og med laget en liten mini troyansk hest som barna kunne leke i. Lukas var veldig fascinert av historien om denne.

Etterpå ruslet vi ned fra W86st street langs med Amsterdam Avenue og etterhvert Broadway ned til W59th Street (nederst vestlige hjørne av Central park). Helt annen demokrafi, begyggelse og stemning på denne siden enn på Upper East. Her fikk vi litt "Seinfeld" følelsen av det å være en ekte New Yorker. Butikker, barer, kafeer og restauranter overalt.

Helsekost butikk for hunder.........saynomore
"you got mail".... stam café´n til Meg og Tom. Så fristende ut, men ikke lett med vogn....

Vi valgte ta lunsjen på "Hampton Chutney Co", 464 Amsterdam Av. www.hamptonchutney.com. Det så veldig afrikansk ut, men var visst basert på sør Indisk mat. Her spiste vi Dosas (tynn surdeigs pannekake av ris/linser med div fyll. NYDELIG, kanskje også sund og ikke så dyr mat. En god avveksling fra USA kostholdet... I tilleg fin vindus lekeplass for gutta. Anbefales!!

BARNES bokhandel har også blitt et fast "stikk innom sted" når gutta trenger leke litt, utrolig godt utvalg i bøker, store butikker, inkl leke/lesekrok og kafe.

I dag har vi valgt å t en innedag (stort sett). Det er ca 8 grader, regn og vind ute, og farsan må forberede en jobb tur til neste uke, så passet bra.

Ha en riktig fin langhelg?! i Norge, håper solen står dere bi:)

JLP og ALP
reiseblogg 2010

5 kommentarer:

  1. Det museet så utrolig kult ut :)
    Kan tenke meg han koste seg der!!

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Var ikke lett å få med seg Lukas ut derfra nei!:)
    Amélie

    SvarSlett
  4. fant dere på Kirsten sin blogg...
    omg for en herlig tur dere er på ! :)
    Have fun!

    SvarSlett
  5. Once in a lifetime tur.. og vi nyter hvert sekund:)
    Jens!

    SvarSlett