lørdag 10. april 2010

Walking the streets of Philadelphia


Når vi ankom Philadelphia, hovedstaden i Pennsylvania i går ettermiddag, var overgangen fra Washington enorm. Første inntrykket var ikke bra, kombinert med en kald sur vind som nesten gjorde det uutholdelig å være ute. Trilleturen med Kasper 0630 Downtown i dag tidlig var heller ikke overbevisende, men så kom sola, og etter en hyggelig lunsj med to pensjonerte alkoholikere (skråstrek en med ADHD...) så fikk vi mange gode tips og ikke minst en god samtale med noen som hadde bodd der lenge. (Rart med det, når man kombinerer lang erfaring med byliv / uteliv med hyperaktive energier, så rekker man over mye livserfaring på noen år:) Gutta var hyggelige og bekreftet det vi har lest om Philadelphia, USAs kanskje mest gjestfrie og genuint ekte by. "Philadelphia" står for Broderlig kjæring, stammer fra Hellas faktisk.

For første gang på turen ser vi en god MIX av hvite og fargede i samme strøk. Mange etniske grupper her i tillegg til hvit/afroamerikansk også. I tillegg, er byen kjent for sitt mangfoldige homofile miljø. Rart med det, her som i San Fransisco, så blomstrer kunst, musikk og utelivet når man har store forsamlinger av "ikke A4 mennesker":)! Vi stoppet lenge opp for å høre på jazz musikerne i en av "square" ene, knall opptreden. Små butikker, restauranter og barer, samt fine parker innimellom. Svære nye bygg blandet med riktig gamle.

Men fattigdommen vises også godt. Høy arbeidsledighet, og nord i Philadelphia bør man kanskje la barnevogna inkl farsan stå... ikke rusle tur. I tillegg er det tiggere på alle hjørner.

Uavhengighets erklæringen ble signert i denne byen, i Liberty Hall. (Bilde). William Penn var arkitekten bak byens kvadratiske kvartaler. Snodig hvordan man så tidlig tok høyde for det enorme arealet med veier, kvartaler og ikke minst fine parker.

Vi gleder oss til et par gode dager her!
Farsan:)

Liberty Hall
Rittenhouse Square, sol, jazz, vann, folk nyter våren.
Morsdag....

Ruvende bygg i alle former og farger

Smale gater, fulle av liv, nytes best i sol, sure og kalde i skyggen

Glitrende jazz, Lukas finansierer unge lovende musikanter.

Massive flotte bygg.
Denne kafe´n var tidligere kåret til en av de 10 beste "sjokolade" kafeene i verden..... vi holder alikevel en knapp på Pascal.... men godt var det.

Det ble også en hastig middag på Hard Rock Cafe .... veldig høy musikk, så litt i tøffeste laget for gutta, men Lukas syns i allefall det var interessant å høre om alle som hadde spillt på instrumenene som hang på veggene. Vi var jo så dumme at vi bestille noen nachos til forrett.... gjett om det kom et trailer lass..... porsjoner her er til for å deles!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar