fredag 2. april 2010

Georgias vakre rose


Vi har hatt noen fine dager i Savannah. Det er som å gå rundt i en stor botanisk hage med mange flotte hus og hyggelige mennesker. Denne byen har virkelig sjel. Spesiell arkitektur og godt vedlikeholde bygninger og mange minnesmerker og mye historie. (Ikke minst får man refleksjoner tilbake til serien "Nord og Sør".... skremmende mye mer enn pensum i skolen vel og merke...)


Byen har en kunsthøyskole, noe den bærer preg av. Her kan man kjøpe kunst i alle former og fasonger, eller bare beundre den på noen av kafeene som fins her. Her har det vært mange fine kafeér og velge mellom, noe vi virkelig har savnet på turen. Frem til nå har vi dratt på steder som minner om Alnabru, for å få tak i en god kopp kaffe... det ble mange fine stunder i lokal kafeen rundt hjørnet... og neste hjørne.. og neste hjørne...
Ikke minst hare også smaksløkene endelig fått litt tilfredstillelse over skikkelig sørstatsmat, ikke bare burger og pomfri.....

Vi har også vært på byens jernbane museum... Jernbanen ble utrolig viktig i Georgia på 1700 tallet og fremover pga den store eksporten av bomull. Senere ble banen både ødelagt og "misbrukt" under de ulike krikene før og under den store revolusjonen. Mektig å se hvordan de bygget og vedlikeholdt de svære damp monstrene på 17-1800 tallet.
Lukas og Kasper likte seg også veldig godt. Her var det både filmer, store og små tog, ikke minst ordentlige damp lokomotiv som kjørte rundt.
Farsan og Lukas får prøvd musklene..
Kasper klar for avgang..... (han er stort sett alltid i avgang...)

I tillegg fant vi også her Urban Outfitters.... og gikk berserk som vanlig, tjing tjing....

Morsan:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar